Szaunák

FINN SZAUNA

Finn közmondás: „Engedd, hogy a szaunázás elfeledtesse veled a mindennapi gondjaidat!”

Az egyedi tervezésű és designnal rendelkező finn szaunánkban biztosan kellemesen fogod magad érezni. Különös gondot fordítottunk a felhasznált anyagok minőségére és a helyes építési módra.  Egyszerre érvényesül a kikapcsolódás, felfrissülés áldásos hatása, melyek egyben pozitívan hatnak az ember lelkére, szellemére is.

szaunázás jótékony hatásai már tudományosan is igazolt eljárásokon alapulnak. Az intenzív izzadás révén fokozódik az anyagcsere, erősödik az immunrendszer, egészségmegőrző hatása már közismert.

Szaunánk egy 30 C fokos medence mellett található, mely masszázsöböllel is rendelkezik, biztosítva a tökéletes kikapcsolódást a szaunázás folyamán.

Ahhoz, hogy ezeket a pozitív hatásokat maximálisan ki tudd használni, érdemes betartani az alábbi irányelveket:

  • 4 – 5 percenként a kövekre kevés vizet locsolva magtapasztalhatod a száraz és párás levegő váltakozásának élményét: csepegő fürdőruha, vizes test nem való a szaunába
  • a szaunában nem szokásos sem enni sem inni: nem csak a tisztálkodás, hanem a relaxáció helye is
  • előtte célszerű lezuhanyozni, majd szárazra törülközni
  • lázasan, betegen soha ne szaunázz
  • higiénai okokból szélszerű egy kis törülközőre ülni, (mindig azonos felére)
  • javasolt hőmérséklet 80 – 90 C fok, páratartalom 25%
  • benttartózkodás időtartama 8 – 12 perc, lehűlés 5 – 10 perc
  • mindig kérdezd meg a benttartózkodóktól, hogy nem zavarj –  e őket ha vizet vagy illóolajat locsolsz a kályhára
  • csak a szaunázásra ajánlott illóolajat használd, és soha ne csak tisztán cseppents, mert ráég a kályhára, ezzel tönkretéve a szaunázás élményét

INFRASZAUNA

Az infrakabinban alkalmazott infravörös „mélymeleg” terápia rendszeres használatával sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében. A „mélymeleg” jelzőt nem véletlenül használjuk. A finn szaunával ellentétben (akár 100 oC) az infrakabinban a levegő hőmérséklete mindössze 45-60 oC fok.  Az infravörös fény magát a testet melegíti fel, a hő eljut a bőr mély rétegeibe, így éri el az izzasztó hatást, ezzel pedig jelentősen hozzájárul a méregtelenítési folyamathoz.

Ajánlott azok számára, akiknek fáj a nyaka vagy a háta. Sokszor nem is gondolják, hogy egy infravörös kúra mennyire képes csökkenteni,  – sőt meg is szüntetni – a panaszaikat. Immunrendszer erősítő hatása közismert, akár egy kezdődő megfázást is ragyogóan tudunk kúrálni a „mélymeleg” terápia fertőtlenítő hatása révén. Ügyeljünk az egy helyben, egy pozícióban történő testtartásra, a sugárzás a gerincoszlopunkat érje.

Kabinunk 2 személyes, a javasolt bent tartózkodás időtartama 30 perc.

FIGYELEM!  – ONLINE TORNATERMI ÓRÁK! 

A technikának köszönhetően a zárva tartás ideje alatt sem kell nélkülöznötök Gerti, Anita és Csabi tornatermi óráit. November 16-tól online órákat tartanak, az alábbi időpontokban:

Gerti:  hétfőn 17.00 órától, szerdán 8.00 órától
Anita: kedden 09.00 órától, csütörtök 18.00 órától
Csabi:  hétfőn és szerdán 19.00 órától 

A bejelentkezés menete az alábbi:
Az online órákon történő részvétel költsége:  3000 Ft /hó, mellyel egy adott tréner óráin vehetsz részt.  A költséget a Fitness recepcióján lehet befizetni személyesen hétköznap 8-17 óráig.  A befizetést követően minden óra előtt kaptok egy linket az oktatótól, amivel csatlakozni tudtok az adott foglalkozásra. (Ha kérdésetek van hívjátok a recepciót: +36 46 431 745, +36 20 220 3956, vagy keressétek trénereinket.)

Hajrá! Reméljük, tetszeni fog ez az átmeneti megoldás Neked is.
A személyes találkozásig üdvözlettel: Fitness”M Wellness Club “csapata”

Kozmetikánk 8-19 órai nyitvatartással továbbra is várja vendégeit arc-,  test-  és ünnepi kezelésekkel, termékvásárlási lehetőséggel.

Információ: +36 46 431 745, +36 20 220 3956