Bébi úszás

Az úszás bármely életkorban végezhető sporttevékenység.

Bizonyára mindenki hallott már az úgynevezett babaúszásról, ahol már néhány hónapos kortól foglalkoznak a szakoktatók a gyerekekkel. A vízben, mint elemi közegben, – a felhajtó erő miatt – könnyebb a mozgás, mint a szárazföldön.  A magzati lét után a pozitív víz-élménynek nyugtató, kapcsolat erősítő szerepe van.

Az órák során:

  • Bár nem tudatosan, de a vízben való játékos mozgással izomerősítést végeznek a manók. Erősödik a láb, kar, hát és hasizmuk. Elsajátítják a megfelelő légzéstechnikát, ami a későbbiek során az úszásoktatás alapjául szolgálhat.
  • Fejlődik koordinációs készségük, összerendezettebb lesz mozgásuk.
  • Hamarabb megtanulják a kar és láb együttes használatát.
  • Gyorsabban kialakul test-kép tudatuk.

A babaúszás egy jó program, kellemes kikapcsolódás az anyuka, apuka és baba számára. Babaúszó előélettel, a későbbiekben sokkal könnyebbé válik az úszás elsajátítása. De a legfontosabb, hogy csodás, feledhetetlen élmény a szülőnek, örömteli együttlét a babával, mely semmi máshoz nem hasonlítható és nem pótolható az évek múlásával.

A babaúszásról általában

Manapság már nincsen olyan szülő, aki ne hallott volna a babaúszásról. Érdeklődik környezetében, interneten, esetleg a doktor néninél, aztán dönt, hogy fel keresi-e az „uszodát” vagy sem.

Mit is kell tudni a babaúszásról?

A csecsemő ösztönös, veleszületett reflexe gondoskodik arról, hogy a csöppség 6-7 hónapos koráig, ha víz alá merül – akár az arca, vagy esetleg az egész fejecskéje, akkor visszatartja a lélegzetét, és nem nyel vizet.
Ezt hívjuk búvárreflexnek.

Ha a babánk 3 hónapos, és elérte a 6 kg-ot, érdeklődhetünk környezetünkben a lehetőségek felől. Így kedves Érdeklődő eljutottál a legideálisabb helyre a városban, de bátran merem állítani, hogy a megyében. Nálunk minden feltétel adott ahhoz, hogy egy feledhetetlen és egyben egy örömteli órán vehessetek rész.

A víz hőmérséklete  31-33 fok. Naponta ellenőrzött bababarát vegyszerezéssel. Itt tartom fontosnak megjegyezni, és egyben megnyugtatni a kedves hozzánk látogató családokat, hogy más uszodákkal szemben, nálunk a baba úszást megelőző 8-12 órában, már sem úszó sem szaunázó vendég nincs, ezzel is biztosítva  a kicsik legminőségibb  vizét a medencében.

Mire lesz szükség egy babúszás alkalmával?

A medencébe speciális pelenka, az úszó pelenka ajánlott. Eldobható, egyszer használatos vagy mosható változatban található kereskedelmi forgalomban.

Az oktató által megadott órátok előtt már ne etessétek meg, lévén „sportolni” fog babátok, így az nehogy kellemetlené váljon számára.

A baba a foglalkozás végén viszont éhes, és ami még fontosabb, szomjas lesz, ezért közvetlenül az óra után folyadékpótlásra van szüksége.

Mint minden testmozgás, a babaúszó foglalkozás is akkor eredményes, ha rendszeresen végezzük, mivel tanult mozgásról van szó:  a rendszeresség, gyakorlás nagyon fontos. A vízi foglakozások során nemcsak a merülési készségük nő, de egyre többet és egyre hosszabban vannak a víz alatt. Az “edzettségük” is megváltozik, hiszen a mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is. Általános tapasztalat, hogy a babaúszók ellenálló képessége nagyobb a gyakori gyermek betegségekkel szemben, és a bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátítanak el. Tanulási képességük, nemcsak mozgás-, de értelmi fejlettségük is és szocializációs készségük is fejlődik a foglalkozások során.

Amennyiben bármilyen kérdés adódna, vagy jelentkezni szeretnétek az órákra azt a szakavatott és több éves tapasztalattal rendelkező oktatóknál tehetitek meg.

Úszóoktatóink

Götz Györgyné Jutka

Babaúszó oktató
+36 20 523 0973

Hajdu Csilla

SBA babaúszó-oktató
+36 30 730 2250

Béres-Vas Rita

Bébi úszó oktató
+36 70 543 1961

FIGYELEM!  – ONLINE TORNATERMI ÓRÁK! 

A technikának köszönhetően a zárva tartás ideje alatt sem kell nélkülöznötök Gerti, Anita és Csabi tornatermi óráit. November 16-tól online órákat tartanak, az alábbi időpontokban:

Gerti:  hétfőn 17.00 órától, szerdán 8.00 órától
Anita: kedden 09.00 órától, csütörtök 18.00 órától
Csabi:  hétfőn és szerdán 19.00 órától 

A bejelentkezés menete az alábbi:
Az online órákon történő részvétel költsége:  3000 Ft /hó, mellyel egy adott tréner óráin vehetsz részt.  A költséget a Fitness recepcióján lehet befizetni személyesen hétköznap 8-17 óráig.  A befizetést követően minden óra előtt kaptok egy linket az oktatótól, amivel csatlakozni tudtok az adott foglalkozásra. (Ha kérdésetek van hívjátok a recepciót: +36 46 431 745, +36 20 220 3956, vagy keressétek trénereinket.)

Hajrá! Reméljük, tetszeni fog ez az átmeneti megoldás Neked is.
A személyes találkozásig üdvözlettel: Fitness”M Wellness Club “csapata”

Kozmetikánk 8-19 órai nyitvatartással továbbra is várja vendégeit arc-,  test-  és ünnepi kezelésekkel, termékvásárlási lehetőséggel.

Információ: +36 46 431 745, +36 20 220 3956